Τι είναι το NashiΠοικιλίες Nashi

Στην περιοχή της Κυπερούντας καλλιεργούνται:

Nijisekeiki Nijisekeiki (20ος αιώνας) – Το πιο εύγεστο και το πιο δημοφιλής από τα Ασιατικά Αχλάδια.  Παράχθηκε στην Ιαπωνία περί το 1900.  Είναι στρογγυλό και κιτρινωπό.  Μωλωπίζεται εύκολα αλλά φυλάσσεται σε ψυκτικούς θαλάμους μέχρι και έξι μήνες.  Ωριμάζουν τον Αύγουστο.  Διατίθεται σε μεγάλες ποσότητες
Yonashi Yionashi – Μεγάλο με καφετί χρώμα φρούτο σε σχήμα πορτοκαλιού με εξαιρετική γεύση. Το μέγεθος του είναι καλύτερο από το 20th Century.  Ωριμάζει προς το τέλος του Αυγούστου. Διατίθεται σε μεγάλες ποσότητες.
Shinko Shinko – Μεγάλο και στρογγυλό, ελαφρά επίπεδο με όμορφο μπρουντζοκόκκινο χρώμα.  Η γεύση του είναι εξαιρετική και φυλάσσεται σε ψυκτικούς θαλάμους περίπου τρείς μήνες.  Ωριμάζει προς το τέλος του Σεπτεμβρίου.  Διατίθεται σε μικρές ποσότητες.
Shinseiki Shinseiki – Ένα στρογγυλό, κίτρινο, σφικτό φρούτο που ωριμάζει προς το τέλος του Αυγούστου και φυλάσσεται μέχρι έξι μήνες. Το μέγεθος του είναι μεγαλύτερο από το 20th Century και είναι λιγότερο χυμώδες αλλά πιο τραγανιστό.  Διατίθεται σε μικρές ποσότητες.
Chojoro Chojoro – Παλιό, σφικτό, καφέ με πορτοκαλί χρώμα και επίπεδο φρούτο.  Όχι τόσο ζουμερό όσο τα άλλα φρούτα.  Ωριμάζει στα μέσα Αυγούστου αλλά φυλάσσεται μέχρι πέντε μήνες.  Διατίθεται σε πολύ μικρές ποσότητες.
Shinsui Shinsui – Έχει χρυσοκαφέ χρώμα και κανονικό μέγεθος.  Έχει πολύ γλυκιά γεύση και ωριμάζει στα τέλη Ιουλίου.  Διατίθεται σε πολύ μικρές ποσότητες.
Hoshui Hoshui –Μεγάλο, ζουμερό, γλυκό, χαμηλό σε ασιτ, μπρούντζινο σε φλοιό αχλάδι.  Ωριμάζει στα μέσα Ιουλίου.  Διατίθεται σε μικρές ποσότητες.